Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Exploring a képeket Native American nők film

M. Elise Marubbio, adjunktus amerikai indián tanulmányok, töltött óra filmarchívumok New York, Washington és a Los Angeles, tanulmányozzák Native American nők festenek a hollywoodi filmek. A lány nemrégiben közzétett könyv, mert az indiai Maiden: Képek a Native American Women in Film, s elemzi a képet, hogy intrigued neki a legnagyobb, hogy a fiatal nő, aki Native tartozik a szerelem, vagy csatlakozik egy fehér és meghal a hős ezt a választást.
Marubbio tanít Native American Nők és a film, a kurzus az amerikai indián Tanulmányok, Augsburg legújabb egysége. Augsburg Míg korábban a nagyobb és kisebb az amerikai indián tanulmányok, egy osztály megerősíti elkötelezettségét a testület egy olyan sokszínű közösség.

Department szék Buffalohead Erik azt mondja, hogy az AIS nagyobb vagy kisebb értékes készül a diákok munkáját számos emberi-üzleti szolgáltatások, az egészségügy, az oktatás, az ifjúság és a családi minisztérium, stb "It's all about a kulturális megértést." Diákok is vizsgálja Ojibwe nyelvet.

Amerikai indián Tanulmányok áll az őshonos és nem őshonos hallgatók, akik gyakran több tanfolyamok az azonos professzor. Az osztály szorosan együttműködik Augsburg amerikai indián hallgatói szolgáltatások program.

"A nagy amerikai indián regény, ha végül írásbeli, mind a fehér ember lesz az indiaiak és az összes az indiánok lesznek szellemek." Sherman Alexie, "Hogyan lehet írni a Nagy-amerikai indián regény."
"Még a te és én más hajók, ha a hajót, és a kenu, hogy ugyanaz a folyó életet. Mi befalls nekem befalls magát. És a későbbi, a későbbi ebben a folyó az élet, a gyerekek is fizetünk az önzés, a kapzsiság meg, és a jövőkép hiánya. "- Oren Lyons

Mi jut eszembe, amikor azt látjuk, az indiai nép hagyományos ruhát, vagy képek, mint a fentiek közül? Túl gyakran ez a feltételezés, sztereotip körülbelül ünnepség spiritualitás és a törzsi kultúra. Mi a két quotes és a fényképek jelenleg a lekapcsolja a legtöbb ember mit gondol, amikor vizualizálni amerikai indiánok és az amerikai indiánok gondolni magukat. És mint Oren Lyons világossá teszi, az ebből eredő Öbölbeli érint minket.

Mint Alexie a "szellemek"-amerikai indiánok a elided a hangsúly, mert a népszerű kortárs kulturális képviseletek is oly erősen rögzült az amerikai kultúra.

Amerikai indián Tanulmányok válaszol ezekre, és lekapcsolja az előirányzat a Indianness, az elmondja a törzsi történelmének, kultúrájának és worldviews nem őshonos perspectives. Amerikai indián Tanulmányok rendelkezik az adott szava választ évszázados miscommunication, hamis, és a történelmi eltörlését.

Itt a Minnesota és a testvérvárosok Folyamatosan kölcsönhatásban egymással a szomszédsággal és az üzleti, kormányzati, egészségügyi ellátás és az oktatás. Meg kell érteniük egymás történeteit.
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.