Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bak kutya:     A hiú

A bak kutya az átlagosnál hiúbb, akinek az ápolására sok időt és energiát kell szánnunk. Gyorsan fejlődnek a kutyaiskolában, és a gazditól is szorgalmasan tanulnak. Abszolút hűsége és a gazdája iránt érzett hatalmas felelősség tudata miatt például tökéletes vakvezető kutya válik belőle. Az idegenekkel szemben bizalmatlan, ám később, ha megfelelőnek találja a ruhájukat ésa hangjukat, akkor felenged, és barátságot köt velünk.

A bak jegyében született gazdinak ajánlott típus:

A bak szereti a méreteket, ezért általálában nem választ kicsi állatokat. így jól illik hozzá az afgán agár, a rhodesiai ridgeback vagy a berni pásztorkutya.

Vizönntő kutya:     A szabadságszerető

A Vizöntő kutya intelligens, és óriási a szabadság igénye, ami azt jelenti, hogy azt csinál, amit akar, és a gazdi csak alkalmazkodhat hozzá. Annyira barátságos, hogy egyáltalán nem alkalmas a házörzésre, mert bármilyen kis finomsággal megvesztegethető, és a betörőt a jutalomfalatért akáraz egész házon végigvezeti. Féltékeny, így ha a gazdi a szomszéd ebhez csak néhány kedves szót is szól, megsértődik.                                                 

A vízöntő jegyében született gazdiknak ajánlott típus:

Minden kutyával emekül megérti magát, mintha közös nyelvet beszélnének. Imádni fogja őt az izgága spániel, a ragaszkodó tibeti terrier vagy az álmodozó ír terrier is.

Halak kutya:   A szeretetreméltó

A Halak kutya rendkívül érzékeny, akivel gyengéden kell foglalkozni, nem szabad sürgetni, különösen, ha éppen morcos kedvében van. Imádja a gazdiját, szeret vele tévét nézni, együtt aludni. Kifejezetten látványos hetedik érzéket feltételezhetünk róluk. mert olvasnak a gondolatainkban. Jó úszók, szeretik a vizeteső után az utcai pocsolyákat sem tudják kihagyni...

A halak jegyében született gazdinak ajánlott típus:

Az alkalmazkodó, odabújos típusú kutyusok ajánlottak, mint amilyen azősi tibeti kutya, a Ihasa apso vagy a máltai selyemkutya, esetleg a westie.

Kos kutya:   Az energiabomba

Az ebben a jegyben született állatok igazi energiabombák, erőteljes személyiségekkel megáldva. A kos kutya féktelen, határtalan erővel rendelkezik, nem csoda, hogy gazdiját alaposan megizzasztja. Ráadásul féltékeny természetű, nem szereti, ha a gazda, más kutyákhoz beszél, ezért leginkább egyedül érzi jól magát, nincs szüksége kutyatársakra.

A kos jegyében született gazdinak ajánlott fajta:

Dobberman, francia bulldog, shar pei, mert velük szinte szavak nélkül is megértik egymást.

Bika kutya:  Az ínyenc

A Bika kutya elvárja, hogy otthon harmónia uralkodjon, nyugalom legyen, és azt, hogy a gazdi sokat törödjön vele. S ha a gazdi nem figyeli, megmakacsolja magát. Igazi kis naplopó, aki imád lustálkodni. Vele született szenvedélye, az evés, gyorsan ínyenccé válik, ami azt jelenti, hogy elkezd a tányérjában válogatni.

A Bika jegyben született gazdinak ajánlott fajta:

Az intelligens, és barátságos németjuhász, vagy a szelídségéről, és szeretetéről közismert bernáthegyi, mert ezekkel az állatokkal még sétálás közben is nagyokat pihenhet.

Ikrek kutya:    Az intelligens

Az Ikrek kutya kifejezetten intelligens állat, kissé magasan is hordja az orrát. Egyébként barátságos, és jól megértik magukat más háziállattal. Rendkivül kiváncsi, mindent alaposan megszimatol, szivesen tanul, de néhány kutyaiskolában eltöltött évfolyam után is hajlamos illedelmes séta helyett futkosni, ugrálni, főleg másokra. Nehezen viseli az egyedüllétet, fél a magánytól, és ilyenkor a szobatisztaságáról is megfeledkezhet...

Az Ikrek jegyében született gazdinak ajánlott fajta:

Mivel az állatmenhelyeken megfordulók nagy része Ikrek jegyű vagy aszcendeű gazdijelölt, aki remekül ért az állatok nyelvén, tökéletesen kitudja választani azt a kis kedvencet, akivel egymás életét boldogabbá tehetik. Egyébként a filigrán testalkatú kutyákkal szimpatizál, mint amilyen a yorkshire terrier, a nyugat-felföldi terrier, a foxterrier.

Rák kutya:      Az érzékeny

A Rák kutyával éreztetni kell a szeretetet és a törődést, hiszen szeretetre szomjazó, érzékeny, ragaszkodó ebről van szó. Az idegenekkel kissé félénk, viszont ha egyenruhát vagy rosszul öltözött embert lát, vad ugatásba kezd. Imádja a gyerekeket, igazán nagy családban érzi jól magát. Teliholdkor érzékenyebb az átlagosnál, ilyenkor előfordulhat, hogy éjjel vonyít. Ha a gazdi vendégségbe megy, amikor csak teheti, vigye magával, különben úgy érzi, kizárták a társágból, és megsértődik.

A Rák jegyében született gazdinak ajánlott fajta:

A családi kedvencnek számító vizsla, a szelíd és ragaszkodó olasz vizsla, az engedelmes és lojális arany retriever.

Oroszlán kutya

(folytatás később...)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.